De Amba'S

De Amba’s, ambassadeurs van de Toneelschuur en Filmschuur, zijn heel waardevol voor ons. Zo kiezen ze met ons de voorstellingen voor het Backstage-programma uit (de leukste voorstellingen voor iedereen onder 25) en verzorgen ze tijdens de Backstageavonden de beste nagesprekken.Ook bij andere projecten (zoals ‘Shoot Your Shot #’, ‘Starring #’, ‘Cinekid’, ‘Haarlem Cultuur Festival’ etc.) worden de Ambassadeurs actief betrokken in de organisatie en/of
uitvoering. En natuurlijk promoten de Amba’s de Schuur en onze activiteiten actief onder hun leeftijdgenoten.

Amba zijn levert je veel op. Voor de kunstvakken valt er genoeg te onderzoeken, want je zit dicht bij de bron. En je krijgt de kans om heel voordelig of zelfs gratis de beste voorstellingen en films te bezoeken. Veel van onze oud-Amba’s zitten op kunstopleidingen of studeren daar binnenkort aan af. Ook heeft één van onze oud-Amba’s samen met drie andere vrijwilligers onze eigen versie van de Nederlandse Filmnacht opgezet.

Na het succes van vorig jaar bieden we onze Amba’s op wo 17 oktober 2018 om 19.30 uur opnieuw een Masterclass Interviewtechnieken aan, o.l.v. Oscar Kocken (o.a.‘Kunstbende’, ‘Lowlands’, ‘Parade’). Zo verbeteren de Amba’s hun interviewskills en worden de nagesprekken nog interessanter.

Amba worden? Leuk! Mail naar heleen@toneelschuur.nl

“Ik vind het super leuk om amba te zijn! Ik heb in de afgelopen tijd heel veel voorstellingen kunnen zien en daardoor worden ze steeds leuker omdat je er steeds meer over weet! Ook is het super gezellig en krijg je hele leuke kansen om bijvoorbeeld acteurs of regisseurs te interviewen! Daarnaast vind ik het heel leuk om andere jongeren aan te sporen om ook naar het theater te gaan. Ik denk dat er veel meer aanbod is dan de meeste jongeren denken. :).” (Amba Ninke)

"Een klasgenoot van mij ging naar een meeting in de Toneelschuur omdat ze jongerenambassadeur was. Ze wekte gelijk mijn interesse en ik vroeg of ik een keer mee mocht, dat viel te regelen met een berichtje in de groepsapp. Die middag hebben we rondom de tafel gepraat over voorstellingen en films die zich in de Toneelschuur afspeelden, we gaven elkaar tips en daarna gingen we bespreken wie de nagesprekken moesten doen. Ik opperde mezelf. Het eerste nagesprek dat ik moest geven vond ik super spannend. Een paar spelers en een maker van 'Huid' zaten op een stoel, daarnaast ik en voor ons een publiek dat aandachtig zat te luisteren. Gelukkig werden er veel grapjes gemaakt door de maker en voelde ik mij meer op mijn gemak.
Later kregen we een Workshop Interviewen en kon ik de technieken die ik daar heb geleerd toepassen bij de nagesprekken met de acteurs en makers. Hierdoor stond ik, na elk nagesprek, steviger in mijn schoenen en kon ik de gesprekken beter sturen.
Als ambassadeur raak je ook betrokken bij evenementen die zich afspelen in de Toneelschuur. Je kan ideeën op tafel leggen waar je dan over gaat discussieren. De ambameeting biedt een veilige omgeving om jouw creativiteit te laten spuien. Door de betrokkenheid bij andere projecten ben je altijd iets anders aan het doen. De ene keer speel je een voorprogramma en de andere keer begeleidt je kinderen tijdens het knutselen. Mijn favoriete bezigheid is theater promoten bij vrienden en samen naar een toffe voorstelling gaan!" (Amba Tabor)