Jongeren

Black Memories

Danstheater AYA / Tafel van Vijf / Backbone

Een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur, met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.

Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. In Black Memories stappen de elf dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland?

Black Memories is een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. Vandaag de dag lijkt het erop dat we steeds meer tegenover elkaar staan. Maar verharding is een doodlopende weg. In Black Memories worden de deuren opengezet om elkaar te blijven begrijpen. Vertrekpunt zijn de eigen belevenissen van de dansers, acteurs en de live band. Met z’n elven switchen ze moeiteloos tussen oude verhalen en de hedendaagse urban cultuur.

concept, regie, choreografie: Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors muzikale leiding: Floris van der Vlugt tekst: Ayden Dijkstra dans & spel: Aisa Winter, Anna Lindaya, Christine Amagove Karani, Djinti Sullivan, Jacob de Groot, Jason Winter, Perry Gits muziek: Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Yariv Vroom (percussie) decor & lichtontwerp: Erik van Raalte geluid: Arjan van Tricht
licht: Nick van Doesum kostuums: Isis Vaandrager

PERS

"Black Memories overtuigt en komt binnen. De spelscènes gaan moeiteloos over in energiek gedanste choreografieën. De dansers combineren urban met moderne dans en traditioneel Afrikaans en vormen net zo makkelijk een de-pan-uit-swingend gospelkoor. Aan weerszijden van het toneel brengen de vier musici een al even wervelende mix van westerse, Caribische en Afrikaanse muziek. Ze zwepen de dansers op in de razendsnelle en technisch sterke solo's." (Trouw *****)
Lees de hele recensie >

 

“Er is duidelijk chemie tussen de vijf dansers en de vier musici. Puttend uit Afrikaanse, Caribische en Amerikaanse stijlen smeden ze een spannend amalgaam van urban en tribal.” (Parool)

"‘Als mens hebben we allemaal vooroordelen. Ik ook. Als ik mezelf erop betrap denk ik altijd: Ais, oh, oh, oh, dat is niet zo nice. Maar dan stap ik altijd op de ander af voor een gesprek."
Lees het Interview met actrice Aisa Winter in 7Days >

Geen actuele speeltijden