BLISS

SHIFFT/Jasper van Luijk / De Coproducers
Language no problem

Zoektocht naar geluk in het digitale tijdperk 

Na het succes van ‘Yonder’ en ‘The Definition of Now’ komt choreograaf Jasper van Luijk opnieuw met een voorstelling over de relatie tussen de mens en de tijd waarin hij leeft. ‘BLISS’ is een zoektocht naar geluk in het digitale tijdperk. Want wanneer zijn we online en wanneer offline, en belangrijker, wanneer zijn we echt hier en wanneer niet? Het ‘To be or not to be?’ van Shakespeare klinkt ineens weer akelig relevant. Hoe echt zijn digitale vriendschappen en hoe gaan we om met de overdaad aan social media-informatie? Bijna iedereen is tegenwoordig immers journalist, fotograaf en follower.

In BLISS probeert een groep mensen zich te onttrekken aan de digitale samenleving en kiest ervoor om off-grid te gaan. Jasper van Luijk vermengt live elektronische muziek, gesproken tekst en dans tot een voorstelling waarin de verslaving aan de snelheid waarmee we alle input consumeren centraal staat. 

concept en choreografie: Jasper van Luijk dans: Youri Peters, Ruben Garciá-Arabit, HelenaHoogenkamp en Lennart Siebers tekst: Helena Hoogenkamp muziek: Lennart Siebers kostuums: Carlijn Petermeijer

Geen actuele speeltijden