Jeugd / Familie
12+

Blood Kiss

Danstheater Aya
Language no problem

Bloedstollende, ontroerende en hilarische horrorvoorstelling met dans, theater, muziek en (manshoge) poppen over de liefde tussen een jongen en een vampiermeisje

Liefdevol doet Oskar de gordijnen dicht. Zij wil het graag donker. Ze houdt niet van licht. Wel van hem? Dat moet nog blijken in deze bloedbespatte voorstelling met dans, theater, muziek en (manshoge) poppen. 
Ze hebben elkaar ’s nachts leren kennen. Op dat pleintje, in de levenloze nieuwbouwwijk. Twee dolende zielen. Oskar is het buitenbeentje op school. Die donkerrode korst op z’n lip? Klappen. Krijgt hij wel vaker van z’n klasgenoten. Zij is het bleke meisje Eli. Mooie naam voor een vampier.
Samen sluiten ze een verbond. Tegen de wereld. Een bloedverbond. Zij leert hem van zich af te bijten. Hij steekt zijn nek voor haar uit. Tot de dag komt die zwart als de nacht kleurt.

Blood Kiss is een bizarre en humoristische horrorvoorstelling, die vaste rolpatronen flink opschudt. De voorstelling is geïnspireerd op de bekroonde Zweedse film 'Let the right one in' (2008) over de ongewone liefde tussen een jongen en een vampiermeisje. Hun bloedgroep: A positief. Met de A van AYA. Voor 'Blood Kiss' gaat AYA een transfusie aan met theatergezelschap KNPV uit Bern.

"Het is niet ons doel om het publiek te imponeren, maar om het te bewegen, om het te laten lachen. Met poppen kun je alles doen. Je kunt ze doden op het podium maar ook iets bovennatuurlijks laten beleven.”  (makers Wies Bloemen en Dirk Vittinghoff in de 'Berner Woche' over hun samenwerking)

choreografie, regie en bewerking: Wies Bloemen, Dirk Vittinghoff met: Laila el Bazi, Kathrin Gramelsberger, Constantin Trommlitz, Philippe Nauer, Priska Praxmarer decor & licht: Erik van Raalte kostuums: Marina van der Heiden creatie poppen: Priska Praxmarer

 

 

 

Geen actuele speeltijden