Broos

Conny Janssen Danst
Language no problem

Sprankelende dansvoorstelling over de breekbaarheid van het leven

Na ‘HOME’ (2017) en de remake van ‘INSIDE OUT’ (2018) brengt Conny Janssen Danst een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. BROOS toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd; het zijn en verdwijnen, het verwerven en verliezen, hier tegenover daar, nu versus toen. De tijd tikt door en is niet te stoppen.

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor BROOS gecomponeerd werk live te horen is. Choreograaf en componist werkten in 2016 samen tijdens de locatievoorstelling ‘COURAGE’ in de Ferro Dome. Trouw omschreef de multi-instrumentalist Teussink als “een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes”.

choreografie: Conny Janssen dansers: Adi Amit, Ian Ancheta, Davide Bellotta, Tu Hoang, Maud Huizing, Martijn Kappers, Romee van de Meent, Hiro Murata, Richard Nagy, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Chanel Vyent, Liza Wallerbosch, Youp Scheffer en Yanaika Holle.

pers

Conny Janssen over BROOS
Danser Chanel Vyent over BROOS

"De scheiding tussen levensfases vermindert, met de wankele senior als echo van de al even wankele dreumes. Mooi, en vol compassie uitgevoerd." – de Volkskrant

"Janssen versmelt soepeltjes groepsformaties, solo’s en duetten." – de Volkskrant

"En natuurlijk zijn er Janssens prachtig vloeiende duetten." – NRC

Geen actuele speeltijden