Jeugd / Familie
4+

ChitChat

Maas theater en dans / Tuning People
Language no problem

Wervelende dansvoorstelling voor kleuters

In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.

choreografie/dans: Charlotte Goesaert, Karolien Verlinden muziek/geluid: Joost Maaskant eindregie: Jef Van gestel kostuums: Maartje van Bourgognie licht: Gé Wegman coproductie: Maas theater en dans / Tuning People

pers

"De dans is abstract, maar ook zeer herkenbaar. En grappig bovendien. Het is bewonderenswaardig hoe de Vlaamse danseressen van Tuning People - met het Rotterdamse gezelschap Maas Theater en Dans -hun publiek bijna een uur geboeid houden. Niet in de laatste plaats omdat het spelplezier er vanaf spat." (Parool)

“De manier waarop Goesaert en Verlinden abstracte dans toegankelijk maken voor de allerjongsten verdient lof.” (De Standaard)

“Hun guitigheid is aanstekelijk. De kinderen wiebelen mee op hun stoelen om dan stilletjes te volgen en in lachen en schateren uit te barsten.” (Theaterkrant)

“We werden helemaal meegenomen in deze voorstelling zonder taal die zo veel vertelde. We kregen zelfs zin om mee te doen.” (MaandagDaandag)

Geen actuele speeltijden