NachtHexen I

Jens van Daele’s Burning Bridges
Language no problem

Ode aan de kracht van de vrouw in dans, theater en muziek

Met de dansvoorstelling NachtHexen I start Jens van Daele een cyclus over heldinnen uit de wereldgeschiedenis. Hij baseert zijn nieuwe creatie op een Russisch nachtbommenregiment, Taman geheten, dat in zijn geheel, van piloten tot technici, uit vrouwen bestond. Met lichte zweefvliegtuigjes bombardeerden zij tijdens WOII met succes Duitse stellingen. Binnen dit universum van de zogenoemde Nachthexen plaats de Vlaamse dansmaker Jeanne d’Arc, maar dan in het nu. Tegen wie of wat, en hoe zou zij in onze huidige tijd ten strijde trekken? Zou ze überhaupt nog wel ten strijde strekken?

‘NachtHexen I’ is een ode aan de kracht van de vrouw. Dans, emotioneel theater en zinderende livemuziek worden gebracht door een louter vrouwelijke, internationale topcast. Zo wordt het weer een typische Burning Bridges-voorstelling: puur, stevig en zonder pretentie, de snelste weg naar het hart van de toeschouwer zoekend.

choreografie & toneelbeeld & regie: Jens van Daele i.s.m. de spelers tekst: Hanne Struyf & Jens van Daele met: Hanne Struyf, Patricia van Deutekom, Naomi Schwarz, Lucienne Kraan, Ronja Keultjes, Felicia Declercq live muziek: Alexandra Bellon, Viva Sanchez Reinoso muziekcompositie: Richard van Kruysdijk, Alexandra Bellon, Viva Sanchez Reinoso

Geen actuele speeltijden