PANORAMA

Giulio D’Anna
Language no problem

Liefdevol dansduet door Piet Rogie en Kristin de Groot

PANORAMA begint waar de sprookjes eindigen, 'zij leefden nog lang en...'. Maar hóe dan? In de realiteit willen we toch dat alles snel en vloeiend gaat? Waarom blijven mensen dan toch jarenlang bij elkaar?
Choreograaf Giulio D'Anna zet één echtpaar in het middelpunt: Kristin de Groot en Piet Rogie, bekende kunstenaars in de danswereld en sinds 25 jaar partners in de liefde. In hun duet wordt alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen zichtbaar van mensen die lange tijd bij elkaar zijn. Een rijke danstaal ontstaat, geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acro-yoga. Hun lichamen verstrengelen, botsen en balanceren. Het panoramische videobeeld vergroot de impact van de voorstelling met historische opnamen, feiten en cijfers.

"Hun samenzijn op dit podium is teder, met een volledige concentratie op elkaar. Hoe ze elkaar wegduwen en de zwaartekracht hen terugduwt in een omhelzing. Hoe De Groot intuïtief Rogies kant op rolt wanneer hij van haar wegloopt. Hoe ze geluidloos, dan weer fluisterend, communiceren. Het is fascinerend om hun samenwerking te aanschouwen door de geconcentreerde, bijna intuïtieve wijze waarop hun lichamen elkaar vinden." Theaterkrant

Relaties zijn altijd onderwerp van de choreografieën van Giulio D’Anna. Eerder creëerde hij met zijn vader het zeer intieme Parkin'Son (2012 – Dioraphte Prijs) en maakte hij de dansmusical O O O O O O O O (2013 - nominatie Zwaan) waarin acht jonge dansers persoonlijke verhalen delen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit.

“Space is what you can pass in a given time
while Time is what you need to pass”
(Z. Bauman)
 
PANORAMA is tweeledig: een dansvoorstelling over vaste relaties, en een expositie over Nederlandse stellen in de foyer van het theater. En misschien komt jouw foto hier wel bij te hangen?

 
Concept & choreografie: Giulio D’Anna gemaakt in samenwerking met dansers: Kristin de Groot en Piet Rogie muziekcompositie: Maarten Bokslag scenografie: Ascon de Nijs licht/video ontwerp: Bernie van Velzen repetitie assistance en creative producer: Agnese Rosati dramaturgie: Cecile Brommer stagiair: Lin Adams

Geen actuele speeltijden