REDO & HERITAGE

Shailesh Bahoran / Illusionary Rockaz Company
Language no problem

Twee solo's van de unieke en zeer bijzondere danser Shailesh Bahoran

REDO en HERITAGE zijn twee spetterende voorbeelden van de ongekende veelzijdigheid van theatermaker, choreograaf en danser Shailesh Bahoran. REDO gaat over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline, met danser Redouan Ait Chitt, die ondanks zijn lichamelijke afwijkingen uitgroeide tot internationaal geroemd breakdancer. In HERITAGE zoekt Bahoran met breakdance en popping naar zijn Hindoestaanse roots.

De Illusionary Rockaz Company is het nieuwe gezelschap rond Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori. Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdance crew IRC die in 1998 werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief, dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden.

van & met: Redouan Ait Chitt, Shailesh Bahoran concept & regie: Shailesh Bahoran

PERS

In de krachtige, intense solo REDO laat hij (Redouan Ait Chitt) iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen.’‘ de Volkskrant ★★★★

De dansers laten met hun energie ook een spoor in jouw energie achter. Knappe prestatie.de Volkskrant ★★★★ (over Ignite)

“‘Ignite houdt de toeschouwer van het eerste moment tot aan het slotbeeld in zijn ban. Oogstrelend en adembenemend.Theaterkrant ★★★★ (over Ignite)

Voorstellingen