Sweet demon

LeineRoebana
Language no problem

Mannelijke cast danst nieuwe voorstelling van geroemd choreografenduo

Choreografenduo Andrea Leine en Harijono Roebana is terug met een nieuwe voorstelling. Sweet Demon wordt gedanst door een cast van uitsluitend mannen, die met hoofd en hart gestalte geven aan een voorstelling vol tegenstellingen en dubbelzinnigheden, uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid, verstand en passie.

Vertrekpunt van de twee dansmakers is hun grootste inspiratiebron: het lichaam. Als je daar de muzikaliteit in ontdekt, ontstaat er dans. De demonen en grootheden die LeineRoebana door de jaren heen op hun danspad hebben geïnspireerd, worden in ‘Sweet Demon’ liefdevol omarmd: theatermaker Richard Foreman, die het menselijk vermogen aanspreekt om verbanden te leggen tussen toevalligheden; choreografe Trisha Brown, voor wie alles dans is; choreografe Pina Bausch, die waarachtigheid als ultieme toetssteen aanbrengt en componist Carlo Gesualdo, wiens manierisme een synthese is van vorm en waarachtigheid. Zo ontstaat een voorstelling die meesleept, verleidt en op het verkeerde been zet.

choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana dans: Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk en Andrea Pisano

Geen actuele speeltijden