De Nederlandse Filmnacht

Op 26 mei vier je in de Filmschuur de Nederlandse film, compleet met een interactief randprogramma en een goed feestje

Centraal tijdens de Filmnacht staat de nieuwe Nederlandse film Broers, het speelfilmdebuut van Bram Schouw. Deze film wordt voor bezoekers van De Nederlandse Filmnacht als exclusieve voorpremière vertoond in maar liefst 11 verschillende filmtheaters. In alle deelnemende theaters wordt de avond gevuld met film, kunst, muziek, theater en verdieping. De Filmschuur doet dit op haar geheel eigen wijze met een programma waar menig festival jaloers op kan zijn. 

De avond heeft een doorlopend programma. Het DJ Team van Natte Sokken, bekend van avonden in het Patronaat, komt de hele avond smaakvolle slechte beats draaien. De mannen van Je Suis Energy - Partymakers DeLuxe nemen lifters mee en zetten filmliefhebbers onder de karaokedouche.

Speciaal voor deze avond wordt er een expositie ingericht door kunstenares Janneke Hopman en organiseert de Filmschuur in samenwerking met The Irrational Library een creative writing performance waar live de meest verrassende verhalen worden geschreven. Doorlopend zijn er korte films te zien van Doculab en Haarlemse documentaire- en filmmakers. 

Inloop Filmnacht vanaf 20:30 uur, aanvang 'Broers' om 21:15 uur. Loop vanaf 22:00 uur gratis bij het café van de Toneelschuur naar binnen voor het feest van De Nederlandse Filmnacht. 

Geen actuele speeltijden