De vier winters van Theo van den Boogaard

Nathalie Crum
Eénmalig te zien

Speciale voorvertoning in aanwezigheid van regisseur Nathalie Crum en Theo van den Boogaard!

Veertig jaar heeft het geduurd voordat Theo van den Boogaard zijn jongensdroom durfde te vervullen: het illustreren en zingen van de eigen geschreven songtekst ‘four winters in a row’. Het lied dat Theo schreef toen hij zevenentwintig jaar oud was, over een man in zijn eindeloze zoektocht naar geluk, blijkt nog steeds actueel.
Theo van den Boogaard is vooral bekend van de Sjef van Oekel-strips, die hij samen met Wim T. Schippers maakte. Een reeks met groot nationaal en zelfs internationaal succes waarin Theo zich bewijst als een meester van de Klare Lijn, de door Hergé bedachte tekenstijl waarin de kunst van het vereenvoudigen voorop staat. Met zijn taboedoorbrekende serie ‘Ans en Hans krijgen de kans’ stond Theo aan de wieg van de seksuele revolutie. Onderwerpen als vrije seks, popmuziek, drugsgebruik en homoseksualiteit heeft hij jarenlang op humoristische wijze en in veel verschillende stijlen getekend. Door zenuwpijn in zijn hand gaat het tekenen van de klare lijn echter steeds moeizamer en moet Theo zich bezinnen op zijn creatieve toekomst.

Filmschuur eXtra
Op donderdag 2 juni wordt de documentaire uitgezonden door de NTR in Het Uur van de Wolf, maar de dag ervoor is er in de Filmschuur een speciale vertoning in het kader van de Stripdagen: op groot doek en in aanwezigheid van regisseur Nathalie Crum en Theo van den Boogaard, die onder leiding van stripjournalist Michael Minneboo na de vertoning met het publiek in gesprek gaan.Geen actuele speeltijden