Jij bent mijn vriend

Petra & Peter Lataster
DOCU OP ZONDAG

Opnieuw een hartverwarmende film van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet’

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. We volgen Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout.
Een hartverwarmende documentaire, van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet’, over het belang en de kracht van vriendschap, de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

Docu op Zondag
De Filmschuur presenteert maandelijks op zondag een nieuwe Nederlandse documentaire in aanwezigheid van de makers. Op zondagochtend 25 november vindt aansluitend aan de vertoning een nagesprek plaats met regisseurs Petra en Peter Lataster, onder leiding van Frénk van der Linden.

Alle leeftijden

Voorstellingen