Kras met Kerst

Bezorg een bijzondere Kerst voor iemand die dat goed kan gebruiken! Met het kaartje dat u hier koopt, kan iemand de voorstelling 'Kras' bezoeken op tweede kerstdag.

Met onze speciale actie 'Kras met Kerst' koopt u hier een extra kaartje voor de Toneelschuur productie 'Kras' op 26 december voor iemand die een bijzondere Kerst goed kan gebruiken.

Deze actie is tot stand gekomen in samenwerking met de Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning van de Gemeente Haarlem en de organisatie 'Kerstpakketten voor minima'. Samen met deze organisaties zorgen wij ervoor dat het extra kaartje terecht komt bij de juiste persoon. Voor de voorstelling delen wij in het café glühwein en warme chocolademelk uit om de middag van nog wat extra warmte te voorzien. U bent zelf natuurlijk ook van harte welkom!

Over Kras
Elke nacht haalt een insluiper het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de 70, overhoop. Er wordt wonderlijk genoeg niets vermist. Is er wel sprake van een inbraak? In ieder geval krijgt Ina nu elke dag haar kinderen te zien: de ongetrouwde dochter Do die altijd voor iedereen klaar staat en dat wil weten ook; de zoons William en Theo die huwelijksproblemen hebben en de jongste zoon Manfred die zich druk maakt over het milieu en wat alles kost. Over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen.

CREDITS

regie Paul Knieriem tekst Judith Herzberg met SamoraBergtop, Jan-Paul Buijs, Tjebbo Gerritsma, Malou Gorter, Marlies Heuer, Piet Kooij, Keja Klaasje Kwestro, Lindsay Zwaan decor Catharina Scholten licht Gé Wegman 
kostuums Bernadette Corstens dramaturgie Pol Eggermont foto Annaleen Louwes

RECENSIES

Trouw
 ‘Voortreffelijk spel in Knieriems krachtige afscheidsvoorstelling’ ★★★★

Theaterkrant ‘Paul Knieriem had voor zijn afscheid bij Toneelschuur Producties geen beter slotakkoord kunnen componeren.’ Keuze van de redacteur

Haarlems  Dagblad ‘Marlies Heuer speelt fenomenaal in ensemblestuk Kras

Parool ‘Er wordt smeuïg gespeeld door de fijne, achtkoppige cast […] fenomenale adaptatie van Marlies Heuer.

NRC Handelsblad ‘De sprankelende dialogen zijn even klaar als poëtisch’ ★★★

Volkskrant ‘Marlies Heuer speelt schitterend […] niets minder dan een geschenk’ ★★★

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.