Boek&Schuur

Boek&Schuur 2017/2018

Uitverkocht

BOEK&SCHUUR rondom Revolutionary Road, Romeo en Julia en Menuet.

Boekhandel Athenaeum Haarlem en de Toneelschuur bieden ook dit theaterseizoen drie literaire avonden aan, onder de noemer BOEK&SCHUUR. Het aantal plekken is beperkt. Moderator van deze avonden zijn Oscar Kocken (Revolutionary Road) en Jet Steinz (Romeo & Julia en Menuet).

Jet Steinz studeerde klassieke talen en internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor de Volkskrant en werkt bij literair festival Winternachten. Samen met haar vader, Pieter Steinz, publiceerde ze in 2015 Steinz. Gids voor de wereldliteratuur. In 2016 verscheen haar eerste (jeugd)roman: De tranen van Saar.

Boek&Schuur is een literaire theateravond die bestaat uit een uitgebreide inleiding, gevolgd door een diner in Café Toneelschuur en een bezoek aan een theatervoorstelling. Tijdens de inleiding gaan Oscar Kocken of Jet Steinz in gesprek met spraakmakende kenners van het boek en de theatermakers van de voorstelling die u die avond gaat zien.

De literaire avond kost E 45,- : Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje), toegang voorstelling en literair cadeau. De kaarten zijn te koop online en bij de kassa’s van de Toneelschuur en Boekhandel Athenaeum Haarlem. Het aantal plekken is beperkt.

Programma:

18:30 uur: Literair gesprek in de bibliotheek van de Toneelschuur
19:30 uur: Dagmenu in Café Toneelschuur (hoofdgerecht plus koffie met bonbon) met een wijntje
20:30 uur: Voorstelling in de Benedenzaal van de Toneelschuur

Komend seizoen hebben wij nog 1 BOEK&SCHUUR avond:

MENUET
NTGENT
Theatervoorstelling naar de roman van Louis Paul Boon
Jet Steinz gaat deze avond in gesprek met schrijver Tom Lanoye, Tom Blokdijk (bewerking) en regisseuse Liliane Brakema

Tom Lanoye over L.P. Boon: “Van Het Geuzenboek tot Menuet, van Vergeten straat tot Mijn kleine oorlog: hier klinkt een unieke stem, in een onnavolgbare stijl en met een heel eigen artistiek universum. Boons thema’s zijn universeel, zijn techniek is grensverleggend, zijn invloed blijvend –minstens in Vlaanderen”

Wo 11 apr, 18.30 uur

Geen actuele speeltijden