Boek&Schuur

Boek&Schuur 2017/2018

BOEK&SCHUUR rondom Revolutionary Road, Romeo en Julia en Menuet.

Boekhandel Athenaeum Haarlem en de Toneelschuur bieden ook volgend theaterseizoen drie literaire avonden aan, onder de noemer BOEK&SCHUUR. Het aantal plekken is beperkt. Moderator van deze avonden zijn Oscar Kocken (Revolutionary Road) en Jet Steinz (Romeo & Julia en Menuet).

Jet Steinz studeerde klassieke talen en internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor de Volkskrant en werkt bij literair festival Winternachten. Samen met haar vader, Pieter Steinz, publiceerde ze in 2015 Steinz. Gids voor de wereldliteratuur. In 2016 verscheen haar eerste (jeugd)roman: De tranen van Saar.

Boek&Schuur is een literaire theateravond die bestaat uit een uitgebreide inleiding, gevolgd door een diner in Café Toneelschuur en een bezoek aan een theatervoorstelling. Tijdens de inleiding gaan Oscar Kocken of Jet Steinz in gesprek met spraakmakende kenners van het boek en de theatermakers van de voorstelling die u die avond gaat zien.

De literaire avond kost E 45,- : Dit is inclusief literair gesprek, dagmenu (inclusief een wijntje), toegang voorstelling en literair cadeau. De kaarten zijn te koop online en bij de kassa’s van de Toneelschuur en Boekhandel Athenaeum Haarlem. Het aantal plekken is beperkt.

Programma:

18:30 uur: Literair gesprek in de bibliotheek van de Toneelschuur
19:30 uur: Dagmenu in Café Toneelschuur (hoofdgerecht plus koffie met bonbon) met een wijntje
20:30 uur: Voorstelling in de Benedenzaal van de Toneelschuur

BOEK&SCHUUR avonden komend seizoen:

ROMEO&JULIA
TONEELGROEP OOSTPOOL
Theatervoorstelling naar de toneeltekst van Wiliam Shakespeare
Jet Steinz gaat deze avond in gesprek met dichter en Shakespeare-kenner Bas Belleman, regisseur Marcus Azzini en Jan Hulst en Kasper Tarenskeen (bewerking)
Za 27 jan, 18:30 uur
Koop hier uw kaarten

MENUET
NTGENT
Theatervoorstelling naar de roman van Louis Paul Boon
Wo 11 apr, 18.30 uur
Koop hier uw kaarten

Menuet NTGent Haarlem Toneelschuur Theater

Naar Boons magistrale roman over emotionele eenzaamheid en existentiële vervreemding

Voorstellingen

  • 18:30
  • 18:30