Breaking the Silence

Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet
Première

Dramatisch liefdesverhaal in groots opgezette muziekproductie

In de muziektheatervoorstelling Breaking the Silence – een tekst van Sophie Kassies – wordt het liefdesverhaal verteld van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht, die haar hun gezamenlijke verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is ook hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Sjostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt voor deze voorstelling bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder, waarin tekst en instrumenten met elkaar verweven zijn.

Muziektheatercollectief Via Berlin (voorheen één van Orkaters nieuwkomers) slaat de handen ineen met het Berlage Saxophone Quartet voor deze bijzondere productie. 

met: Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem) concept: Dagmar Slagmolen, Peter Vigh tekst: Sophie Kassies regie: Ria Marks

pers

“Via Berlin kan het. Oude verhalen over componisten in een dictatuur bewerken tot een intrigerende en moderne muziektheatervoorstelling over actuele keuzes (...) Breaking the Silence slaat je met theater, moderne teksten en klassieke muziek om de oren met confronterende vragen. Dat kunnen alleen de allerbesten.” CultuurpodiumOnline

“Vorm en inhoud vallen perfect samen in muzikaal liefdesverhaal” Scenes

"Krachtige theatertaal (...) Muzikale beeldende kunst (...) Schitterende Oerol locatie (...) Dit is een voorstelling die later dit seizoen door de theaters gaat reizen, en dat is terecht." (Theaterkrant ****)

Reportage gemaakt op Grachtenfestival

Breaking the Silence op Radio 4

Geen actuele speeltijden