Workshop Toneeltekst Lezen

Op locatie

Lees samen met anderen de toneeltekst van KRAS (Judith Herzberg) en bezoek de voorstelling van Toneelschuur Producties op 13 november 2018

Een toneeltekst is geschreven om te worden uitgevoerd door acteurs, om te worden vormgegeven en aangekleed. De regisseur, de toneelspelers, de vormgevers en de technici  beginnen altijd de repetities met lezen. En terwijl ze lezen, bevragen ze de tekst. Waar hebben de personages het eigenlijk over? Waar ligt het conflict? Wie zijn ze? Hoe spreekt iemand? Wat voor een beelden roept de tekst op? Waar speelt het zich af? Wat is het thema? Hoe herkennen wij het onderliggende dilemma?

Zoals de acteurs en de regisseur op de eerste repetitiedag lezen we de tekst met elkaar, hardop. En daarna gaan we analyseren, fantaseren en verbeelden. Gewapend met deze ervaring bezoeken we de voorstelling.

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit twee leesbijeenkomsten onder begeleiding van dramaturg Pol Eggermont (15 okt & 29 okt lokatie Bibliotheek Haarlem Centrum) en een bezoek aan de voorstelling KRAS op 13 nov (Toneelschuur). U maakt op deze avonden ook kennis met de regisseur en de vormgevers van het stuk.

Ma 15 okt, 20.00 uur Toneeltekst lezen deel 1 (duur max 2 uur). Lokatie Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32)
Ma 29 okt, 20.00 uur Toneeltekst lezen deel 2 (duur max 2 uur). Lokatie Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32)
Di 13 nov, 20.30 uur Bezoek voorstelling KRAS. Lokatie Toneelschuur Haarlem (Lange Begijnestraat 9)

Deelname kost €17,50 per persoon, in deze prijs zit het lezen van het script in 2 avonden onder begeleiding van Toneelschuur Producties en het bezoek aan een try-out van de voorstelling KRAS. Er is plaats voor maximaal 15 personen!
Koop hier uw kaarten

Geen actuele speeltijden