The Best of IDFA on Tour

diverse regisseurs
Laatste vertoningen

De beste films van het IDFA op één dag te zien in de Filmschuur!

Het International Documentary Festival Amsterdam beleefde dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. Van de ruim 300 documentaires die dit jaar op IDFA vertoond werden, zijn de beste films door het hele land te zien. Op vijf opeenvolgende zaterdagen vanaf 20 januari en vier opeenvolgende dinsdagen vanaf 23 januari is dit The Best of IDFA on Tour-programma in de Filmschuur te zien.

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor het gehele programma (per datum is het hele Best of Idfa on Tour-programma te zien), het is niet mogelijk kaarten te kopen voor losse films. Cinevillepashouders kopen van tevoren een (betaalde) kaart en wisselen deze op de dag van hun bezoek om voor een Cinevillekaart aan de kassa (voor aanvang van de eerste film). Op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij kost een kaart slechts €20,-

Programma:

11:00 uur:

Amal van Mohamed Siam –Openingsfilm IDFA 2017
Egypte 2017, 83 min, Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

12:25 uur: lunchpauze – in het café zijn belegde broodjes en biologische soep verkrijgbaar

13:00 uur:

As We’re Told van Erik Holmström – IDFA Special Jury Award for Short Documentary 2017
Zweden 2017, 28 min, Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers – van receptionisten tot psychologen en directeuren – nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan.

Aansluitend:

Piripkura van Renata Terra, Bruno Jorge & Mariana Oliva – Human Rights Award IDFA 2017
Brazilië 2017, 81 min, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

14:50 uur: pauze

15:15 uur:

The Other Side of Everything van Mila Turajlic – Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017
Servië 2017, 104 min, Servisch gesproken, Nederlands ondertiteldEen opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.

17:00 uur: einde

Geen actuele speeltijden