Goede Buren + Goed Gesprek

Stella van Voorst van Beest
Eénmalig te zien

Een actuele documentaire over eenzaamheid en ouder worden

Ada (59) en haar beste vriendin Wilma (70) zijn vrijwilligers voor de lokale campagne tegen eenzaamheid. Samen gaan ze van deur tot deur, op zoek naar eenzame mensen die hulp kunnen gebruiken. Na hun huisbezoek blijven we achter bij twee van hen: Jan (81) en Tilly (85). Jan heeft zeven jaar nauwelijks zijn huis heeft verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Tilly is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert.
Een hartverwarmende en actuele documentaire over burgerschap, samenleven, eenzaamheid en ouder worden.

GOEDE BUREN + GOED GESPREK
Speciale vertoning van Goede Buren, gevolgd door een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Haarlem.

+ Goed Gesprek
Onder de naam Goede Buren + Goed Gesprek organiseren distributeur Cinema Delicatessen en producent Basalt Film in verschillende filmtheaters zogenaamde Goede Gesprekken: een serie vertoningen van de documentaire, gevolgd door nagesprekken over de lokale aanpak van eenzaamheid.

Na afloop van de film gaat moderator Mirthe Frese in gesprek met een panel en het publiek over de documentaire en de aanpak van eenzaamheid in Haarlem. Het panel bestaat uit David van Wesel (beleidsmedewerker sociaal domein van de Gemeente Haarlem), Carolina Dees (vrijwillige welzijnscoach bij Welzijn op Recept in Haarlem), Wilma van der Zwan (BUUV Haarlem) en Eva Durlacher (project Gouden Boeken).
De serie Goede Buren + Goed Gesprek is onderdeel van de nationale campagne Een tegen Eenzaamheid, geïnitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.pers

"Door Ada en Wilma is Goede Buren in al zijn droefgeestigheid best een hoopvol miniatuurtje" NRC****

Lees de recensie in het NRC****

Alle leeftijden

Geen actuele speeltijden