The Insult

Ziad Doueiri

THE INSULT - Ziad Doueiri - Officiële Nederlandse trailer - Vanaf 15 februari in de bioscoop

Een incident tussen twee mannen leidt tot een zaak van nationaal belang

Tijdens de renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak.
In The Insult leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Politiek en religie verdelen een land waar de wonden uit het verleden nog lang niet geheeld zijn. Voor zijn rol van aannemer ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur, en de film is genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Van harte aanbevolen!

pers

"Ruziën en beledigen wordt in The Insult haast tot kunst verheven, maar toch is het een liefdevol portret van het leven in Libanon. Zelden bevatte een film zo veel woede en nuance tegelijk." de Volkskrant****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Lees de recensie in het NRC****

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik

Geen actuele speeltijden