Jeune femme

Léonor Serraille
Laatste vertoningen

Een energieke, levendige karakterstudie van een dolende dertiger

Paula is blut, draagt een gestolen jas, heeft een verse schram op haar voorhoofd en is behoorlijk overstuur. Tien jaar lang was ze met haar vroegere docent en nu heeft hij haar gedumpt. Als wraak ontvoert ze zijn kat als ze begint aan haar zwerftocht door Parijs. Balancerend op het randje van dakloosheid probeert de vroegere ‘vriendin van’ zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze belandt in een identiteitscrisis en werkt zich van de ene lastige in de andere absurde situatie door zich steeds voor te doen als een ander persoon. Zo vindt Paula een baan als au pair terwijl ze zelf nog vaak kinderlijk onverantwoordelijk is en bluft ze haar weg door een sollicitatie voor lingerieverkoopster.
Een energieke, levendige karakterstudie van de chaotische, impulsieve dertiger Paula is in feite een portret van een zoekende generatie. Winnaar van de Camera D’or voor beste debuutfilm op het filmfestival van Cannes.

Filmschuur eXtra
Op zaterdagmiddag 9 juni wordt de film voorafgegaan door een lezing van Filmkrantjournalist Hugo Emmerzael. De inleiding begint om 16:45 uur, de film wordt aansluitend vertoond.

pers

"Scherpzinnig, dynamisch portret van een jonge vrouw in Parijs" NRC****

Lees de recensie in het NRC****

Geen actuele speeltijden