Las herederas

Marcelo Martinessi
Laatste vertoningen

Welgestelde dames in Paraguay

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan dertig jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. De extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. Chela daarentegen geeft er de voorkeur aan de dag door te brengen aan haar schildersezel. Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubels te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler om een taxiservice te bieden aan de rijke, oudere dames in de buurt.
Even terughoudend en voorzichtig als Chela, onderzoekt de film de buitenwereld, en richt haar blik steeds meer op een laag van de bevolking in Paraguay die zeldzaam afgeschermd van de realiteit leeft. Op gezette momenten ontstaat er echter een heel ander beeld van de sociale verhoudingen in Paraguay. Winnaar van de Zilveren Beer voor Beste Actrice, Zilveren Beer Alfred Bauer prijs en de  FIPRESCI prijs op het afgelopen filmfestival van Berlijn. Tevens winnaar van de Jury-award op het afgelopen World Cinema Amsterdam filmfestival.

pers

"Het is prachtig hoe Brun, die met haar rol een Gouden Beer won tijdens het Filmfestival in Berlijn, de kijker om haar vinger weet te winden." de Volkskrant****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Geen actuele speeltijden