Nocturne

Viktor van der Valk

Een film noir over liefde, over volwassen worden, deadlines en inspiratie

De opnames gaan bijna van start, maar Alex is nog altijd zoekende naar de essentie van zijn film. Zwervend door de nacht komt het moment dat hij ergens mee moet komen steeds dichterbij, maar alle inspiratie lijkt hem te hebben verlaten. Net als zijn vriendin, die zijn geworstel niet meer kon aanzien. De tijd tikt weg, de producenten zitten hem op de hielen en de grens tussen fictie en realiteit vervaagt met de minuut. Zit Alex vast in zijn eigen film? Of is het zijn alter ego? Nocturne is een film noir over liefde, over volwassen worden, deadlines en inspiratie. Theatraal, sentimenteel, jeugdig, komisch, muzikaal, ambitieus. Een speelse tragedie over een hopeloze romanticus en zijn poging tot film.
Debuutfilm van Viktor van der Valk, met onder meer Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Simone van Bennekom en Gijs Scholten van Aschat.

Nocturne's Nuit Noire:
Nocturne is te zien tijdens Nocturne's Nuit Noire. In de maand mei zetten we de film in het zonnetje: Nocturne’s Nuit Noire. Kom kijken naar de edgy film Nocturne en feest met ons mee! Performance en kunst wordt gemixt met live muziek en een dj die tot diep in de nacht de lekkerste platen draait. Om 20.30 uur begint de Nuit Noire en om 21.15 uur begint Nocturne. Koop hier kaarten

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik

Voorstellingen

  • 21:15