The Other Side of Hope

Aki Kaurismäki
Laatste vertoningen

Een actueel verhaal over hoop en menselijkheid van Aki Kaurismäki ('Le Havre', 'Man Without a Past')

Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Hij hoopt op een betere toekomst en probeert politiek asiel te verkrijgen, maar belandt helaas in het illegale circuit. Vijftiger Wikström zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholistische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Op een dag vindt Wikström Khaled slapend achter zijn restaurant.
Kaurismäki’s stijl kenmerkt zich door droge humor, scherpe dialogen, memorabele muziek en prachtig gecomponeerde beelden. Met deze film lijkt de Finse regisseur een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière te hebben bereikt. Winnaar van de Zilveren Beer voor Beste Regie op het filmfestival van Berlijn.

pers

"Kaurismäki's laatste juweeltje" de Volkskrant****
"Ondanks de thematiek heeft The Other Side of Hope een lichte, uit duizenden herkenbare Kaurismäki-eske toon. Zijn gortdroge humor zorgt ervoor dat de humanistische boodschap nooit drammerig aanvoelt." NRC Handelsblad****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Lees de recensie in de Filmkrant****

Geen actuele speeltijden