Utøya 22. juli

Erik Poppe

UTØYA 22. JULI - officiële NL trailer

Laatste vertoningen

Indrukwekkende film in één take over de afschuwelijke gebeurtenissen op 22 juli 2011

Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we in real-time de achttienjarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.
Een meer dan indrukwekkende nieuwe film van de Noorse regisseur Erik Poppe, die eerder onder meer ‘Troubled Water’ en ‘Hawaii, Oslo’ maakte.

Filmschuur eXtra
Op zaterdagmiddag 16 juni wordt de film voorafgegaan door een lezing van Filmkrantjournalist Ronald Rovers. De inleiding begint om 17:00 uur, de film wordt aansluitend vertoond.

pers

"wie, afgestompt door verhalen over schietpartijen en terroristische aanslagen, vooral getallen op papier is gaan zien, kan met deze hel van een film het vastgeroeste gemoed los schudden." de Volkskrant****

Lees de recensie in de Volkskrant****

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar
Geweld
Angst

Geen actuele speeltijden