I.h.k.v. het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) organiseerden we vorig seizoen een Docudag (i.s.m. met Stedelijk Gymnasium en DOCULAB Haarlem). Op basis van de documentaires uit het IDFA-programma en a.d.h.v. gezamenlijk opgestelde kaders, kregen leerlingen van 4 Gymnasium de opdracht: maak in een dag een documentaire van maximaal 5 minuten. Het resultaat was een productieve en educatieve dag. Het was bijzonder om te zien hoe creatief de groepen waren met het maken van een korte docu op een mobiele telefoon. Vanwege het grote succes organiseren we in 2018-2019 opnieuw een Docudag tijdens IDFA. Mail naar heleen@toneelschuur.nl voor meer informatie of om je aan te melden.

Het is ook mogelijk om met je klas een IDFA documentaire te bezoeken. Bij iedere IDFA documentaire wordt uitgebreid lesmateriaal gemaakt, dat vanaf eind oktober gedownload kan worden op www.idfa.nl/educatie. Hier vind je ook uitgebreid docentenmateriaal, achtergrondinformatie en tips over het werken met documentaires in de klas. Na elke documentaire vindt een Q&A plaats. IDFA schoolvoorstellingen kosten € 3,50 per leerling. 

IDFA                                                               
wo 14 t/m zo 25 november 2018

IDFA schoolvoorstellingen                             
ma 19 t/m vr 23 november 2018 (met uitloop tot half dec 2018)

IDFA is zeer geschikt voor verschillende vakken op school: o.a. Geschiedenis, Burgerschap, Maatschappijleer, CKV, Film, Nederlands, Filosofie.