Ter gelegenheid van onze verjaardag geven we een omvangrijk en rijk geïllustreerd boek uit over de bijzondere geschiedenis van ons theater, een unieke publicatie over 50 jaar Toneelschuur.

In oktober 2018 bestaat de Toneelschuur vijftig jaar. De talloze voorstellingen die in Haarlem zijn geproduceerd zijn van grote invloed geweest op de wijze waarop in Nederland theater wordt gemaakt.

Vijftig jaar Toneelschuur is ook vijftig jaar moderne theatergeschiedenis. De Toneelschuur als laboratorium voor nieuwe ontwikkelingen in speelstijlen, regieopvattingen en technische mogelijkheden verwierf al snel landelijke faam, ook door de vele premières, vaak meer dan dertig per seizoen. Anno nu zijn Toneelschuur Producties nog altijd spraakmakend en winnen regelmatig prijzen. De vernieuwing in de jaren zeventig en tachtig, het ontstaan van gezelschappen als Onafhankelijk Toneel en Maatschappij Discordia, de Vlaamse golf, Toneelgroep Centrum, de rol van criticus Jac Heijer en uiteraard de architectuur van de vlakke vloer worden in historisch perspectief geplaatst met verwijzingen naar de theaterkunst van nu.
Toneelschuur 50 jaar gaat ook over gezichtsbepalende groepen als Baal, Werkteater en theatermakers als Gerardjan Rijnders, Jan Joris Lamers, Guy Cassiers, Michael Matthews, de toneelspelers van Dood Paard en Viviane De Muynck. Ook de huidige generatie met regisseurs als Thibaud Delpeut, Michiel de Regt en Paul Knieriem komt aan bod.

Met verhalen van auteurs als Loek Zonneveld, Gerardjan Rijnders, Martin Schouten, Janine Brogt en Carel Alphenaar worden de de ontwikkelingen in ‘het beste theater van Amsterdam’ uitvoerig beschreven. De redactie van Toneelschuur 50 jaar bestaat uit Loek Zonneveld, Rieks Swarte en Jos Schuring. Suze Swarte doet de vormgeving.

Deze geïllustreerde publicatie van 250 pagina’s kost € 29,95 en verschijnt op 22 oktober 2018. Bestel uw boek nú met € 5,00 korting of kom langs aan de kassa*.
* Dit aanbod is geldig tot za 20 oktober 2018.