De CultuurTafel van Veel is een avondje uit voor alle Haarlemmers. Elke laatste dinsdag van de maand worden de tafels aan elkaar geschoven en wordt een smakelijke daghap geserveerd in het Theatercafé. Na het eten wordt gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film bezocht. 

De eerste CultuurTafel van Veel vindt plaats op dinsdag 25 september om 18:00 uur. Na het eten staat om 19.15 uur de film Sir op het programma. Bezoekers met een HaarlemPas betalen slechts € 5,00 voor deze avond uit. Zo viert het theater het jubileumfeest (de Toneel- en Filmschuur bestaat dit jaar 50 jaar) met alle Haarlemmers. De CultuurTafel van Veel is een samenwerking met De Tafel van Veel en BUUV en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Haarlem.

Aan de CultuurTafel van Veel wordt elke laatste dinsdag van de maand gedineerd door mensen die elkaar nog niet kennen of wel kennen en zin hebben eropuit te gaan. We schuiven de tafels aan elkaar en Restaurant Dijkers serveert een smakelijke daghap (ook vegetarisch). Aansluitend bezoekt men gezamenlijk een theater-, dansvoorstelling of film. De gehele avond is er een gastheer of -vrouw van de Toneelschuur en BUUV of De Tafel Van Veel aanwezig. Aanvang van het eten is 18.00 uur op filmavonden en 18.30 uur op dans of theateravonden.

De eerste CultuurTafel van Veel vindt plaats op dinsdag 25 september om 18:00 uur. Na het eten staat om 19.15 uur de film Sir op het programma. In ‘Sir’ (Winnaar publieksprijs World Cinema Amsterdam 2018) werkt de jonge weduwe Ratna als kamermeisje bij een rijke familie uit Mumbai. Zij en de zoon des huizes krijgen gevoelens voor elkaar. Maar een leven samen lijkt echter niet tot de mogelijkheden te behoren. ‘Sir’ raakt aan het welbekende thema ‘Rich boy meets poor girl‘; onderwerp van menige romantische Hollywood-film. In de handen van debuterend regisseur Rohena Gera levert het een fraai en realistisch drama op. Ze brengt de verhoudingen tussen man en vrouw in India genuanceerd in beeld brengt en vooral hoe het leven daar bepaald wordt door klassenverschillen die nooit overwonnen kunnen worden. Maar hoe rigide het klassensysteem ook is, Gera laat zien dat mensen van vlees en bloed soms gevoelens hebben die grenzen kunnen overstijgen. De film is Hindi & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld en duur 96 minuten.

Een kaartje voor de CultuurTafel Van Veel kan online, telefonisch of aan de kassa van de Toneelschuur gekocht worden. Men betaalt E 10,- voor de daghap plus de (kortings)prijs voor de film of voorstelling. Kaarten voor de CultuurTafel Van Veel kunnen tot en met de zondag voorafgaand aan de betreffende CultuurTafel van Veel worden gekocht. Er is beperkt plek, op is op.

Haarlemmers met een Haarlempas betalen E 5,00 voor de gehele avond (Daghap, voorstelling met inleiding of film). Kaarten met Haarlempas zijn uitsluitend te koop aan de kassa van de Toneelschuur, op vertoon van de Haarlempas.