As you like it / Zoals het u bevalt

Maatschappij Discordia

Klucht die gaten schiet in het idee van de romantische liefde en mannelijke superioriteit

In het jaar van de 400ste sterfdag van de ´zwaan uit Stratford upon Avon´ start Discordia opnieuw een zoektocht naar het waarom van zijn stukken. As you like it, voor het eerst gespeeld aan het  hof van Elisabeth I in 1599, is een vernuftige pastorale die goochelt met vragen rond (seksuele) identiteit en karaktereigenschappen. Een klucht die gaten schiet in het idee van de romantische liefde en mannelijke superioriteit, maar die drijft op ernstige ondertoon. Een familieoorlog en een gevaarlijke politieke instabiele situatie jagen Rosalinde en haar vrienden het bos in.

In ‘As You Like It’ door Maatschappij Discordia gaat het niet om het verhaal maar om de toneelkunst zelf. Jan Joris Lamers brengt zijn tekst alsof het een gedicht is, intens voorgedragen. Schitterend is Annet Kouwenhoven als ze verhaalt over het al te
korte mensenleven en Maureen Teeuwen is fel en rebels. Miranda Prein vertolkt de rol van een personage dat om geen enkele liefde geeft, man en vrouw laten haar onverschillig. Ze doet dat schuchter en afwerend. In de liefde die dwarrelt en draait tussen deze personages zoeken ze telkens naar een nieuw begin, als om zich ervan te vergewissen wie ze zijn in dit raadselachtige spel met identiteit. (NRC)

van & met: Jan Joris lamers, Annette Kouwenhoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen.

Geen actuele speeltijden