Jongeren

Starring #20: Romeo en Julia

Toneelschuur Producties

Shakespeares teenage-classic, als hartverscheurende komedie met een twist in de cast

“Begin met mate, dan duurt liefde lang” (uit: 'Romeo en Julia')

Romeo en Julia: hij is 17, zij is 13. Ze ontmoeten elkaar op zondag, trouwen op maandag en donderdag zijn zij dood.  Hoe snel kan het gaan? Een onmogelijke liefde versterkt door de wereld om hen heen, waar families, bedienden en de wetten van een kerk levens lijken te bepalen.

Nina de la Parra regisseert deze Shakespeare teenage –classic als razendsnelle tragikomedie met een twist in de cast.

Nina de la Parra (1987) is regisseuse, zangeres en comedian. Ze regisseert in Duitsland en Nederland en staat regelmatig met haar jazz-stand up comedy show Nina’s Songs for the Brokenhearted op de planken.
Als regieassistent is ze sinds 2014 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam.

De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur en de ervaren medewerkers van Toneelschuur Producties.Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

met: Maarten Alphenaar, Morris Boers, Ashley Bosman, Florine van Driessen, Dirkje Duwel, Asha de Groot, Tabor Idema, Rosalien Manderscheid, Renée van Rookhuizen, Mara Smelt, Joep Storteboom, Vere Stuij, Sara Visser, Emily Walter, Ylke van der Zwet regie: Nina de la Parra, chef equipe: Heleen van Ham, tekst: William Shakespeare, vertaling: Gerrit Komrij, bewerking: Nina de la Parra, kostuum: Jutta Bornemann, fotograaf: Steef Fleur, ontwerp: Esther Noyons, productie, techniek en publiciteit: Toneelschuur Producties.

 

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.