Nova College Dans Examenvoorstelling

Nova College
Verhuring

Studenten van de MBO opleiding Dans van het Nova College Haarlem laten een stuk zien dat zij zelf hebben gemaakt en twee stukken die zij hebben ingestudeerd met de bekende choreografen Sassan Saghar Yaghmai en Krisztina de Chȃtel.

De Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel heeft de rechten verleend om de studenten haar choreografie 'Infinite' te laten dansen, ingestudeerd door één van haar dansers van het eerste uur Dries van der Post.

De Iraanse choreograaf Sassan Saghar Yaghmai o.a. choreograaf van DOX en IDTheatre Company is bereid gevonden in een korte tijd een nieuw werk te creëren waarbij de kracht van de student uitgangspunt is. 

Daarnaast laten de studenten hun, met elkaar gemaakte, voorstelling zien waarbij het werken met duetten uitgangspunt is en minimal dance invloeden duidelijk merkbaar zijn.

De kandidaten worden tijdens hun acht repetities én deze voorstelling beoordeeld op hun kunnen als danser. Beide choreografen zijn vanavond zelf aanwezig om de studenten te beoordelen op hun kwaliteiten.


Programma: 

Infinite - choreografie: Krisztina de Châtel
repetitor: Dries van der Post muziek: Han Otten

Human
 - choreografie: Sassan Saghar Yaghmai ism de dansers
muziek: Collage

pauze

Halfway there
 - eigen werkvoorstelling door de derdejaars dansstudenten
danscoach/repetitor: Bart Kuipers muziek: Collage

einde 21.35 uur

Geen actuele speeltijden