DE HUISBEWAARDER

Toneelschuur Producties

Achter de schermen bij 'De Huisbewaarder' | ondertiteld

Première

Paul Knieriem (Troje trilogie) regisseert René van 't Hof in de beroemde tragikomedie van Harold Pinter

Na zijn uitstekend ontvangen Troje Trilogie (selectie Nederlands Theater Festival 2017) brengt regisseur Paul Knieriem met De Huisbewaarder een tragikomedie van een van de belangrijkste twintigste-eeuwse toneelschrijvers: Harold Pinter. Het betekent een hernieuwde samenwerking met schrijfster en vertaalster Magne van den Berg en acteur René van ’t Hof, met wie Knieriem eerder het voor het Vlaams en Nederlands Theaterfestival geselecteerde Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) maakte.

Aston is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont.

Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Als hij de zwerver Davies ontmoet, biedt hij hem een slaapplek aan. Maar wie is deze oude man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

met Jan-Paul Buijs, René van ’t Hof, Lowie van Oers regie Paul Knieriem tekst Harold Pinter vertaling Magne van den Berg dramaturgie Pol Eggermont lichtontwerp Gé Wegman geluidsontwerp Wessel Schrik decor Marloes en Wikke kostuums Bernadette Corstens foto Annaleen Louwes

IN DE PERS

Interview met René van 't Hof (pdf)

Voorstellingen

Delft
Arnhem
Groningen
Drachten
Meppel
Amersfoort
Dordrecht
Almere
Gouda
Leeuwarden
Amstelveen
Leiden
Zwolle
Den Haag
Rotterdam
Helmond
Heerlen
Utrecht
Verkadefabriek
Utrecht
Nijmegen
Alkmaar
Amsterdam