GELUK

Toneelschuur Producties
Op Tournee

Deze zomer te zien op Lowlands Festival!

Nina Spijkers had een prachtig seizoen afgelopen jaar. Zo werd haar voorstelling Ivanov geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2017 en werd ze voor de tweede keer genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs.

Nu maakt ze samen met een club jonge acteurs de aanstekelijke muziektheatervoorstelling Geluk over onze obsessie voor geluk. Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om ongelukkig te zijn! Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof…

Na een aantal voorstellingen succesvol toneelklassiekers te hebben opgeschud, maakt Nina Spijkers komend seizoen een aanstekelijke montage muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk. Nina zal met hulp van Jeroen de Man materiaal verzamelen en samen met een club muzikale jonge acteurs rond deze thematiek scènes ontwikkelen.

met Linde van den Heuvel, Victor IJdens, Tessa Jonge Poerink en Sander Plukaard,  regie Nina Spijkers coach Jeroen de Man geluidsontwerp William Bakker decor Ruben Wijnstok licht Julian Maiwald kostuums Bernadette Corstens regie-assistentie Muriël Megens met dank aan Imke Smit, de erfgenamen van Maarten van Roozendaal foto Annaleen Louwes

IN DE PERS

'Mooi en betekenisvol' | ★★★ Volkskrant (link)

'Sprankelend als een glas bubbels [...] de acteurs spelen fantastisch.' | Haarlems Dagblad (JPG)

Geluk is de nieuwe religie | Interview Nina in NRC Handelsblad (link naar website NRC)

in gesprek met Nina (interview in pdf)

NAGESPREK 
Na afloop van de voorstelling op do 22 maart vragen de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur (15-21 jr) de acteurs het hemd van het lijf. Dit nagesprek is voor iedereen vrij toegankelijk.

Dit nagesprek is onderdeel van Backstage

Geen actuele speeltijden

Leiden
Enschede
Leeuwarden
Amersfoort
Rotterdam
Amstelveen
Nijmegen
Tilburg
Almere
Eindhoven