Kwartet

Toneelschuur Producties

Wat is een man? Wat is een vrouw? Wat is seks? Wat is lust? Wat is liefde? Wat is macht? Wat is overgave?

Kwartet, een toneeltekst van Heiner Müller, is het verhaal van twee geliefden.

Kwartet speelt zich af aan de vooravond van de Franse Revolutie of aan het eind van een Derde Wereldoorlog. God is dood, de verlichting uitgedoofd. Merteuil en Valmont herleven hun gedeelde en ongedeelde verledens. Zij spelen. Zichzelf. Elkaar. En elkaars minnaars. Ze doden de tijd met het gepassioneerd oorlog voeren met het machtigste wapen dat ze bezitten: de taal.

“Nina Spijkers weet alle ballen in de lucht weet te houden. Slimme, originele casting en sterk, consequent spel van acteurs Xander Vledder en Justus van Dillen. Spijkers toont beheersing over alle facetten van een toneelproductie, waardoor het totaal de som der delen overstijgt.” (NRC)

“Een Kwartet om niet te missen. De voorstelling staat als een huis.” (Theaterkrant.nl)

Met Kwartet introduceert de Toneelschuur Nina Spijkers als regisseur bij het productiehuis. In mei 2015 gaat haar eerste Toneelschuur Productie Phaedra’s Love (tekst: Sarah Kane) in première. Op zaterdag 14 februari organiseert zij in de Toneelschuur een avond over theater en liefde.

met: Justus van Dillen, Xander van Vledder regie: Nina Spijkers tekst: Heiner Müller vertaling: Marcel Otten

decor: Ruben Wijnstok kostuums: Ilona Overweg licht: Tim van ’t Hof geluid: Timo Merkies dramaturgie: Martine Manten met dank aan: Tom Vollebregt, Floor Cremers, Gwen Croonen,  Harm Wellink, Jasper van der Klauw, Chris Nietvelt, Darius Timmer, Fedja van Hûet.

Bezoek ook het nagesprek op di 3 februari

 

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.