Phaedra's Love

Toneelschuur Producties

Een ode aan de liefde, de hoop en aan het leven

"Je bent moeilijk. Wispelturig, cynisch, bitter, vet, decadent, verwend. Je ligt de hele dag in bed om de hele nacht televisie te kijken. Je ramt rond in dit huis met de slaap in je ogen zonder aan wie dan ook te denken. Je hebt pijn. Ik aanbid je." – Phaedra in 'Phaedra’s love'

Koningin Phaedra is, tijdens de afwezigheid van haar man Theseus, hopeloos verliefd geworden op haar stiefzoon Hippolytus. Deze prins hangt de hele dag op de bank, kijkt tv, eet hamburgers en heeft af en toe seks met een vreemde. Van zijn stiefmoeder moet hij niks hebben. Phaedra blijft tevergeefs vragen om zijn liefde  en dwingt het uiteindelijk met geweld af.

Nina Spijkers is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. In 2014 studeerde zij succesvol af met de voorstelling Kwartet. “Een Kwartet om niet te missen.” (Theaterkrant.nl) “Nina Spijkers weet alle ballen in de lucht te houden.” (NRC) “Het lukt Spijkers om Müllers veelgespeelde Kwartet te veranderen en te verrijken.” (Volkskrant)
Spijkers over 'Phaedra’s love', haar eerste voorstelling bij Toneelschuur Producties: "Het stuk is een ode aan de liefde, de hoop en aan het leven. Bovendien ook nog eens ongelofelijk geestig.”

tekst: Sarah Kane vertaling: Oscar van Woensel regie: Nina Spijkers met: Linde van den Heuvel, Bien De Moor, Sander Plukaard, Xander van Vledder dramaturgie: Martine Manten scenografie & kostuums: Ruben Wijnstok licht: Tim van ’t Hof techniek, productie & publiciteit: Toneelschuur Producties

pers

“Hardvochtig en humoristisch.” (Trouw)

“Sander Plukaard speelt Hippolytus met verve.” (Trouw)

“Phaedra’s love getuigt van veel lef en onconventionaliteit.” (Trouw)

“Sander Plukaard speelt Hippolytus met verve.” (Haarlems Dagblad)

"Bien de Moor is kwetsbaar, maar ook krachtig en mooi als Phaedra”. (Haarlems Dagblad)

“Met veel licht en lucht en humor gebracht.” (Haarlems Dagblad)

“Bien De Moor als Phaedra acteert voortreffelijk haar smachten.” (NRC)

“Nina Spijkers is een bijzondere regisseur die in beelden denkt; krachtig, symbolisch en geladen. Ze verdient alle aandacht in haar ontwikkeling; die kan van groot belang worden.” (NRC)

“Spijkers bewijst hier met glans dat ze geen eendagsvlieg is, maar een werkelijk getalenteerd beeldenmaker.” (Theaterkrant.nl)

tekst Sarah Kane vertaling Oscar van Woensel regie Nina Spijkers met Linde van den Heuvel, Bien De Moor, Sander Plukaard, Xander van Vledder dramaturgie Martine Manten scenografie & kostuums Ruben Wijnstok licht Tim van ’t Hof techniek, productie & publiciteit Toneelschuur Producties

Op 23 september om 19.15 uur geeft Nina Spijkers een inleiding op de voorstelling.

Geen actuele speeltijden

Amersfoort
Almere