PROEFwerk#Maastricht

Toneelschuur Producties

proeven van theater, hapje en drankje

Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties in de kleine zaal van de Toneelschuur drie keer op een zondagmiddag PROEFwerk  als onderdeel van onze Schuur Atelier activiteiten (zie onder). Deze middag presenteren studenten van de Regieopleiding Toneelacademie Maastricht drie korte voorstellingen aan u. Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje en kennismaken met de makers. 

PROGRAMMA

ONE & ANOTHER

Spes Bona van de hand van Toon Tellegen vertelt het verhaal van twee vrouwen die graag een handrem zetten op de tijd om te kunnen duiken in een universum van stoffige liefde.

spel: Lindsay Zwaan (derdejaar Acteur), Sofie Kramer (derdejaar Regisseur) concept en regie: Elena Van Leuven (vierdejaar Regisseur)

OPEN

Een therapeutische performance waarin actrice Anna Luka da Silva met regisseur Maxime Dreesen zichzelf probeert te bevrijden van schuld. Samen bewaken ze de eerlijkheid.

Anna Luka:
‘Ik denk echt dat ik niet kan spelen vanavond.
Ik stop niet met huilen.
Mijn gezicht is rood en gezwollen.
En misschien levert het wel een mooi stuk op, maar ik voel me echt verschrikkelijk.’

Maxime:
‘Ok ik begrijp het. Ik help je er doorheen.’

concept: Maxime Dreesen, Anna Luka da Silva tekst: Anna Luka da Silva regie: Maxime Dreesen (derdejaar Regisseur) spel: Anna Luka da Silva (derdejaar Performer)Longing for existence

Drie mannen.
In een ruimte.
Een wachtruimte.
Ze wachten.

Longing for existence toont drie mannen aan de rand van de samenleving. Ze zijn ongelukkig, maar doen niet de moeite om dit te veranderen. In plaats daarvan wachten ze. Waarop, dat weten ze zelf eigenlijk ook niet. Een voorstelling over de ondraaglijkheid van mensen die niet het heft in eigen hand durven nemen.

spel, decor, concept en idee: Lukas Bulteel (tweedejaar Acteur) , Tim Olivier Somer en Tarik Moree (vierdejaar Acteurs)
eindregie: Gilles Groot (afgestudeerd aan de Regie Opleiding in 2017)

OVER HET SCHUUR ATELIER

In het Schuur Atelier geeft Toneelschuur Producties jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. Dit doet het productiehuis op verschillende manieren: In de drie edities PROEFwerk wordt studenten van de theateropleidingen Amsterdam, Arnhem en Maastricht de mogelijkheid geboden zichzelf en hun proeves te presenteren aan “echt” publiek. Daarnaast regisseert een jong regietalent jaarlijks de jongerenproductie Starring # voor en door jongeren uit Haarlem en omstreken. En tenslotte biedt het Schuur Atelier onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Alle trajecten van het Schuur Atelier hebben openbare presentaties in de studio’s of een van de theaterzalen van de Toneelschuur.

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.