Schuur Atelier: Eline Arbo - Søster (Zussen)

Toneelschuur Producties

Met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling in het Schuur Atelier

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de studio's van Toneelschuur Producties. De capaciteit is beperkt. U vertrekt om 19.30 uur vanuit de foyer van de Toneelschuur naar de studio's. 

Toneelschuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Tijdens deze avond in de studio’s van Toneelschuur Producties bent u getuige van een eerste theatrale presentatie van dit onderzoek.U zit met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u. 

De van oorsprong Noorse theatermaakster Eline Arbo is kersvers afgestudeerd aan de Regieopleiding Amsterdam. In deze tweede editie van het SchuurAtelier onderzoekt zij samen met de actrices Judith van den Berg en Lotte Driessen hoe je via improvisatie bestaande teksten op een theatrale manier eigen kunt maken. Wat gebeurt er als improvisatie en repertoiretekst elkaar ontmoeten? 

Anderhalf jaar geleden schreef Eline tijdens haar studie de toneeltekst ‘KVINNER’ (in het Noors: vrouwen). Dit stuk was gebaseerd op verschillende vrouwelijke personages uit bekende toneelstukken zoals Antigone, Hedda Gabler en Ophelia, die elkaar ontmoeten in een nieuw toneelstuk. ‘KVINNER’ was vorig jaar in de Toneelschuur te zien tijdens PROEFwerk Amsterdam en krijgt mede naar aanleiding van de positieve reacties die middag, nu een vervolg: SØSTER. 

Dit keer gebruikt Eline een bestaande tekst rond het thema zussen: de twee verbitterde zussen Gunhild en Ella uit ‘John Gabriel Borkman’ van Henrik Ibsen. Zij spelen al jaren hetzelfde gruwelijke spelletje met elkaar. Hun relatie wordt gedefinieerd door jaloezie en haat. Ze doen alles om de ander buiten het spel te zetten, en toch is het bij hen net zoals bij alle zussenrelaties: aan het eind van de dag kunnen ze niet zonder elkaar. 

regie: Eline Arbo, met: Judith van den Berg, Lotte Driessen, begeleiding: Sarah Moeremans, foto: Steef Fleur

 

 

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.