SchuurAtelier:Argusogen

Op locatie

Presentatie van vier weken onderzoek door schrijver Michiel Westbeek en regisseur Zen Roorda: Hoe kan een theatertekst op basis van improvisaties verder ontwikkeld worden?

Deze presentatie vindt plaats in de studio's van Toneelschuur Producties. We verzamelen om 19.30 uur in de foyer van de Toneelschuur. 

Toneelschuur Producties zet de deuren van SchuurAtelier in het voorjaar weer open voor jong talent. Ditmaal samen met De Tekstsmederij, die jonge tekstschrijvers en regisseurs laten samenwerken.

Michiel Westbeek (schrijver) en Zen Roorda (regisseur) onderzoeken in ons SchuurAtelier hoe zij door het werken met acteurs een nieuwe tekst kunnen ontwikkelen. De thema’s, personages en uitgangssituaties worden van tevoren geformuleerd. Tijdens vier weken wordt de tekst op basis van improvisaties door de acteurs verder geschreven. Het resultaat van dit onderzoek kunt u zien tijdens een presentatie in de Toneelschuur Producties studio’s. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.

Drie mensen. Ergens. Ooit. Ze wonen in een conflictgebied waar terroristische activiteit plaatsvindt. De wereldmachten, nog geen teen van hun eigen soldaten riskerend, sturen drones – onbemande vliegtuigen – op verkennings- en aanvalsmissies. De vijand kijkt deze drie mensen met argusogen aan, en met argusogen kijken zij terug de blauwe hemel in.
Losse scènes die deels geschreven zijn, deels op de vloer ontstaan, en deels ter plekke worden geïmproviseerd onderzoeken de claustrofobie, de paranoia, de ineenstorting, de rebellie, de wanhoop en de moed van hen die voortdurend onder schot gehouden worden.


regie: Zen Roorda, tekst: Michiel Westbeek, spel: Nhung Dam, Nazanin Taheri en Merijn de Jong

 

 

Voorstellingen

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.