Stilte

Toneelschuur Producties

"Zwartgallige Norén voortreffelijk gespeeld." (Haarlems Dagblad)

“Wij zouden eens een hele nacht met elkaar moeten praten, jongen, jij en ik. Over van alles. Maar daar komt nooit iets van. En nu zijn er andere dingen die gedaan moeten worden.”

Hein van der Heijden en Tamar van den Dop spelen de ouders van een gezin dat – aangetast door ziekte, alcohol en financiële malaise – volledig uit elkaar dreigt te klappen. Hun jongste zoon John, een dichter, keert na maanden van afwezigheid ineens terug in het Standaardhotel, het familiebedrijf. Hij is vastbesloten de problemen binnen het gezin voor eens en voor altijd op te lossen.

 

 

PERS

Regisseur Olivier Diepenhorst vertaalt de spanningen in sterke beelden. De acteurs zijn op dreef met naturalistisch emotioneel spel. (NRC)

"Het is knap hoe Diepenhorst dat verstikkende gevoel op de zaal weet over te brengen. Het liefst wil je ontsnappen aan deze familieperikelen, maar een onverklaarbare kracht houdt je aan de stoel genageld."
(Telegraaf)

"Voortreffelijk gespeeld. Donkere voorstelling, die eindigt met een heel klein beetje hoop."
(Haarlems Dagblad)

“Stilte intrigeert. Diepenhorst is een acteursregisseur, en een goeie ook. Zijn spelers maken van de onsympathieke personages levensechte mensen voor wie je toch enige deernis voelt.” (het Parool)

"Vijftal sterke acteurs. Mooi en veelzijdig spel. Van der Heijden speelt de vader op volle energie en met harde schakels: poeslief, gevaarlijk boos, kwetsbaar, intens verdrietig. Plukaard toont zich een interessant acteur. Van den Dop weet een subtiele hysterie in haar spel aan te brengen. Chiem Vreeken weet op onverwachte momenten te verrassen. Anne-Chris Schulting weet haar rol als de huishoudster  krachtig te brengen." (Theaterkrant)

"Deze rol zit Van der Heijden als gegoten." (Volkskrant)Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Hij ontving de ITs Ton Lutz Award voor zijn afstudeervoorstelling Berenice in 2013. In het voorjaar van 2014 maakte hij bij Toneelschuur Producties het geprezen Ashes to Ashes van Harold Pinter.

met: Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Sander Plukaard, Chiem Vreeken, Anne-Chris Schulting tekst: Lars Norén vertaling: Karst Woudstra regie: Olivier Diepenhorst
dramaturgie: Thomas Lamers decor: Lisanne Hakkers kostuums: Esmee Thomassen licht: Coen Schut geluidsontwerp: Pim van den Heuvel met dank aan: Marc Warning, Rob Klinkenberg, New Fysic, Chris Nietvelt

Juryrapport ITs Ton Lutz Award:
“Deze regisseur heeft een verhaal te vertellen, hij daagt het publiek uit na te denken en stimuleert zijn acteurs tot wonderbaarlijk, emotioneel spel. De jury herkent een groot talent in hem en een belofte voor de toekomst.”

 

 

Geen actuele speeltijden

Geen actuele tourneedata of het schema is nog niet bekend.