Stones in his pockets

Toneelschuur Producties
Op locatie

‘Stones in his pockets gaat over het geloof dat het leven anders kan. Over de afstand tussen de gewone mensen en de mensen die het gemaakt hebben in het leven. Het kleine dorp versus de grote wereld’ – Maren E. Bjørseth

Na Emilia Galotti regisseert Maren E. Bjørseth in de zomer van 2018 de tragikomedie Stones in his pockets (1999) van Marie Jones als locatievoorstelling op Oerol.

Marie Jones schreef Stones in his Pockets in 1999. Het oorspronkelijke stuk speelt zich af in Ierland. Voor deze gelegenheid is het echter verplaatst naar een niet nader benoemd eiland. Het is het verhaal van Kasper en Jan, twee jonge mannen die, omdat hun leven maar geen succes wil worden, zich als figurant hebben aangemeld bij een grote Hollywood-productie. Tijdens de opnames op het eiland – Jan komt er vandaan, Kasper is van de wal – worden ze vrienden en ondergaan ze een stevige reality-check.

Ondertussen is Hollywood bezig met het vormgeven van zijn werkelijkheid: Hansje Brinker builds a Dyke, met in de hoofdrol niemand anders dan Caroline Giovanni, waar niets dijkigs aan is. De eilanders pikken allemaal graag een graantje mee en het dagelijks leven raakt een beetje ontwricht. Is dit de nieuwe economie? Kasper hoopt nog steeds het filmscript waar hij zelf aan werkt een succes zal worden, Jan kijkt na zijn ontmoeting met Caroline met nieuwe ogen naar zijn eiland. Als er een tragedie plaatsvindt in de dorpsgemeenschap wordt het duidelijk dat de filmers geheel andere belangen hebben dan de eilanders. Het zet Jan en Kasper met beide benen op de grond. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen.

regie Maren E. Bjørseth tekst Marie Jones met Daniel CornelissenBenjamin Moen, Wilko Sterke muziek Wilko Sterke decor Julian Maiwald foto Annaleen Louwes 

in gesprek met Maren (interview in pdf)

Geen actuele speeltijden

Terschelling
Terschelling