Als we Theodor met rust laten komt alles goed

OT Rotterdam

Filosoof in botsing met de tijdgeest in swingende muziektheatervoorstelling

Als we Theodor met rust laten komt alles goed is een confronterende, maar vooral energieke en swingende voorstelling met live gezongen jazz- en popmuziek uit eind jaren zestig.

Het is mei 1969. Overal ter wereld komen studenten in actie tegen de gevestigde orde. Filosoof en musicoloog Theodor Adorno wordt ten overstaan van een bomvolle collegezaal geconfronteerd met drie rebellerende studentes die bloemen over hem heen gooien, hun borsten ontbloten en hem proberen te kussen. Ze vinden dat hij zijn maatschappijkritische theorieën moet omzetten in activisme. Vernederd verlaat Adorno de collegezaal. De hardnekkig eigenzinnige wetenschapper, die vond dat jazz- en popmuziek mensen dom maakte en een voedingsbodem waren voor populisme, komt het incident niet meer te boven en overlijdt enkele maanden later aan een hartinfarct. Acteur Paul R. Kooij vertolkt de rol van de filosoof, drie jonge actrices/zangeressen tergen hem met popsongs en jazz, begeleid door multi-instrumentalist Eric Magnée. 

tekst en regie: Mirjam Koen spel: Paul R. Kooij spel en zang: Noah Blindenburg, Daantje Idelenburg en Jasmijn Strookman muziekcompositie en uitvoering: Eric Magnée vormgeving: Gerrit Timmers kostuums: Jacqueline de Maat research: Dora Timmers

 

Geen actuele speeltijden