Apocalypse how

TG. Lynx
Première

Zwarte komedie over het voorbereiden op het einde der tijden

Nel bereidt zich al jaren voor op een ramp. In haar kelder heeft ze etenswaren en survival-apparatuur, genoeg voor drie mensenlevens. Wanneer haar dochter en schoonzoon haar naar een verzorgingstehuis willen sturen, sluit Nel hen, en zichzelf, op in de kelder en slikt de sleutel in. Verloren onder de grond, zonder dag of nacht, proberen ze elkaar te begrijpen.

De makers van Tg. LYNX zijn gefascineerd door preppers, mensen die zich wapenen tegen het einde der tijden. De een heeft zijn boot klaarliggen voor als die tsunami hem overvalt, de ander bouwt stralingbestendige atoombunkers en verzamelt jodiumtabletten. Je kunt preppers verwijten dat ze doorslaan. Maar doet hun gedrag niet denken aan onze eigen twijfel over de zin van het leven en onze angst voor de eindigheid? In de zwarte komedie Apocalypse How gaat de groep op zoek naar het humoristische van angst, paranoia en overlevingsdrang en biedt je een kijkje in het existentiële ravijn dat in ons allen gaapt.

van & met: Elisa Beuger, Julia van de Graaff, Stijn Westenend tekst: Simon Weeda regie & soundscape: Ivar van Urk decor- en lichtontwerp: Nelly Blessinga

Pers 

Luister hier het gesprek tussen Ellen Stamer en regiseur Ivar van Urk op Haarlem 105 terug. 6 januari vanaf 10.00 uur, minuut 42. 

Geen actuele speeltijden