Beneatha’s Place

Well Made Productions

Tweede deel van drieluik over zwarte identiteit

Na de succesproductie A Raisin in the Sun presenteert Well Made Productions het tweede deel van een drieluik over zwarte identiteit: Kwame Kwei-Armah’s urgente en gelauwerde toneelstuk Beneatha’s Place.

Beneatha Younger verruilde Amerika ooit voor de Nigeriaanse onafhankelijkheidsstrijd. Wanneer dit dramatische gevolgen heeft voor haar man en kind, wordt ze gedwongen haar plaats in de wereld opnieuw te bepalen. Vijftig jaar later keert ze terug naar de noodlottige plek en wordt ze geconfronteerd met haar verlies en met de erfenis van een strijdvaardig leven.

Beneatha’s Place is een voorstelling over toekomstbeelden, hemelhoge ambitie en het verlies van je grote liefde. Over je te plek moeten vinden in een verdeelde wereld, en over de geschiedenis die je met je meedraagt. Een voorstelling die het persoonlijke politiek, en het politieke persoonlijk maakt en het zwart-wit vraagstuk niet schuwt, maar omarmt en uitdaagt.

PERS 

Het Parool **** over ‘A Raisin In The Sun’
“Regisseur Teunkie van der Sluijs heeft duidelijk een universeel, tijdloos drama voor ogen, waaruit maar al te duidelijk blijkt dat de thematieken van deze voorstelling nog steeds prangend zijn. Esther Duysker schreef een scherpe bewerking, die zowel moralistisch als ontwapenend is.” 

tekst: Kwame Kwei-Armah vertaling: Esther Duysker regie: Teunkie van der Sluijs

 

 

Voorstellingen