Bloedlink

NTjong & DOX

" Een urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken." (Volkskrant****)

In een probleemklas heeft een docent haar leerlingen totaal niet in de hand, tot ze een pistool vindt in één van de schooltassen. Ze gijzelt haar leerlingen, zet de verhoudingen op scherp en begint een manipulatief spel. Eindelijk is het stil in de klas. De leerlingen en docent komen tegenover elkaar te staan - maar ook onderling broeit het -  in heftige discussies over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

De talentvolle regisseur Casper Vandeputte duikt met een groep jonge, cultureel diverse acteurs in de wereld van de middelbare school. Over vrijheid, luiheid, wederzijds respect en het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden. De makers baseren zich op interviews en inspiratiebronnen als de film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Bloedlink is een samenwerking met DOX. Casper Vandeputte regisseert de urbane en energieke spelers van dit dynamische Utrechtse gezelschap. Hij maakte eerder bij NTjong lovend ontvangen voorstellingen voor jongeren, waaronder Titus & The summer of ’96.

pers

" Een urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken." (Volkskrant****)
Lees de hele recensie >

"Cultuurverschillen in de snelkookpan van een klaslokaal. "Alle leerlingen hebben hun verhaal, je kunt met iedereen meevoelen. Wie naar Bloedlink gaat, doet er goed aan om eventuele eisen van geloofwaardigheid en realisme en tandje bij te stellen." (Theaterkrant****)
Lees de hele recensie >

"Het sterke aan Bloedlink is hoe hoopgevend de voorstelling is. Bloedlink laat vlijmscherp zien dat de samenleving een stuk zelfredzamer is."  (NRC****)

Geen actuele speeltijden