Botten

tgECHO

Verbale slapstick in drie woorden

Een brandend huis, ergens in een dorp, stad, gemeente, provincie, koninkrijk of hoofdstad. Personages: Annie, Hannie, Willie. Annie is een doener, Hannie is een beetje angstig en Willie is een gezelligheidsmens.

De voorstelling gaat over een telkens weer ontsporend gesprek tussen de drie dames. Doel van het gesprek is gezelligheid, bevestiging en een rimpelloos verloop van het samenzijn, maar ze stevenen onherroepelijk af op de schroothoop van de menselijke conversatie. Het verlies van de controle over de taal en de etiquette, wordt in de muzikaalabsurdistische tekst van dichter en vertaler Erik Bindervoet genadeloos uitvergroot.

BOTTEN is een voorstelling vol herkenbaar sociaal gestuntel van drie vrouwen die er het beste van proberen te maken. Over slaapthee. Over hoe het is om iemand anders te zijn. Over hoe het is om niet om niet om niet meer uit je woorden te kunnen komen. Over weggaan. En over bijen.

concept tgECHO en Roeland Hofman tekst Erik Bindervoet spel Lotte Dunselman, Ellen Goemans en Anna Schoen regie Roeland Hofman

in de pers

"Door de combinatie van de absurdistische tekst en de hysterische beelden kriebelt de lach onbedaarlijk in je keel. Tot je het lachen niet meer kunt inhouden en alleen nog gefascineerd, bij vlagen vol ongeloof, naar het toneel kan staren" (Theaterkrant****).

"Hoewel Botten een illustratie is van de ontoereikendheid van taal, is het diezelfde taal die de voorstelling bij elkaar houdt en telkens nieuwe energie geeft. Schrijver Erik Bindervoet, die eerder genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs, levert een tekst die minutieus geconstrueerd is, maar tegelijkertijd de dynamiek behoudt. Het is muzikale poëzie, waarin woorden een eigen leven leiden en zich volledig onttrekken aan de wil van de personage" (8weekly ****).

 

Geen actuele speeltijden