CarryMe

Firma Mes

Modern huiskamerdrama en sciencefictionthriller ineen van Hanna Bervoets

De theatervoorstelling CarryMe is een modern huiskamerdrama en sciencefictionthriller ineen, geschreven door Hanna Bervoets. Het verhaal speelt zich af in het Nederland van de nabije toekomst. Het vrouwenquotum is inmiddels een feit: steeds meer vrouwen werken fulltime aan hun carrière, wat het geboortecijfer doet kelderen. Gelukkig biedt de app ‘CarryMe’ uitkomst. Maarten en Eline, een succesvol stel uit de Randstad, is na vele mislukte pogingen via deze ‘Airbnb voor draagmoeders’ gekoppeld aan draagmeisje Didi. Op haar profiel heeft ze de optie ‘inwonen’ aangeklikt. Op een zondagochtend staat deze jonge Groningse op de stoep, met twee koffers en een kolfapparaat. Drie mensen in een appartement van 40m2, op zoek naar de onderliggende verhoudingen, macht en liefde. En elk uur een update van de app.

UIT DE PERS

“De service-based economy als zwart gat voor liefde, genegenheid en solidariteit: op subtiele wijze legt Firma MES in de beste momenten van CarryMe de vinger op de zere plek.” (Theaterkrant)

“'CarryMe' is een intelligent, lichtvoetig vingertje naar de zogenaamde maakbaarheid van het leven.” (Trouw)

“Het mooie van deze voorstelling is dat alles gebeurt met een misleidende gewoonheid. Geen zware debatten, geen dreigende muziek. Juist daardoor wordt het steeds creepier wat zich ontrolt. De misleidende gewoonheid maakt dit stuk zo goed” (De Correspondent)

“Met de nieuwe voorstelling CarryMe speelt Firma Mes wederom handig in op thema's uit de krant van vandaag, met name genderproblematiek en de invloed van nieuwe techniek op menselijke relaties en intimiteit.” (Volkskrant)

Het jonge Firma MES heeft al een rij fraaie, humoristische well-made plays op zijn naam staan. Hte maakte in mei 2017 indruk met de (locatie)voorstelling 'Rishi' (Geweldige en brandend actuele theaterdocumentaire - Volkskrant). Hanna Bervoets ontving onlangs de Frans Kellendonkprijs voor haar oeuvre en de BNG Literatuurprijs voor haar roman ‘Ivanov’.

met: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans regie: Thomas Schoots tekst: Hanna Bervoets

Cinema Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater Toneelschuur Haarlem

De jongerenambassadeurs nemen je mee naar de leukste voorstellingen

Geen actuele speeltijden