De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)

De Nwe Tijd / De Nieuwe Oost

Een duister sprookje over de rafelranden van Europa

Een arm dorp op Sicilië ontvangt groot nieuws: een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden. Aan boord van het schip is een man. Hij is de vijftig gepasseerd en wil eindelijk doen waar hij al zo lang van droomt: niets. Nu zijn vrouw hem verlaten heeft en zijn werk steeds meer kracht kost, wil hij het liefst verdwijnen. Of nog beter: stilstaan. En waar kan dat beter dan op een cruiseschip? Een indringend verhaal over wachten, vluchten en vastzitten door Freek Vielen, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014.

De Nwe Tijd is de opvolger van de vlaamse theatergroep deTijd, die jarenlang bij ons te gast was. Lucas Vandervost heeft vorig jaar de fakkel doorgegeven aan drie jonge taalkunstenaars. Rebekka de Wit die samen met Anoek Nuyens te zien is in Tenzij je een beter plan hebt, Suzanne Grotenhuis die met deKoe ForsterHuberHeyne speelt en Freek Vielen. Hij was in de Toneelschuur eerder te zien met So it goes en Heimat 2.

tekst & spel Freek Vielen  muziek Harald Austbø

PERS

"Weloverwogen en gebalanceerd, een volwassen voorstelling die een beroep doet op je brede ontwikkeling en je status als wereldburger"(*****Nederlands Dagblad)

"Virtuoze theatertekst over westerse decadentie en hoogmoed" (***Theaterkrant)

"Wat deze voorstelling goed doet, is het toegankelijk maken van actuele vraagstukken. Op Vielens Costa Europa raken de toerist en vluchteling steeds meer met elkaar verstrengeld. De acteur tekent zo een mooie mozaïek over wachten en verwachten uit" (Cutting edge) 

Wat vindt het publiek van de voorstelling? Bekijk het filmpje

Geen actuele speeltijden