De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)

De Nwe Tijd / De Nieuwe Oost

Een duister sprookje over de rafelranden van Europa

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw hem verlaten heeft wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten. Over kleine mensen met grote dromen en de heldenmoed die het vergt om er het beste van te maken. En hoe politiek beleid in botsing komt met individuele belangen en gevoelens. Theatermaker Freek Vielen vertelt een poëtische en muzikale fabel die deze tijd overstijgt.

Een indringend verhaal over wachten, vluchten en vastzitten door Freek Vielen, winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014.

"Het publiek moet kunnen wegdromen. Bij eerdere monologen zag ik mensen wel eens met gesloten ogen zitten, of naar het plafond staren. Ben ik zo saai?, vroeg ik me af. Maar ik leerde dat het een groot compliment is. Zij zitten zo in het verhaal, dat ze het echt beleven" 
(Freek Vielen in De Gelderlander)

Van & met: Freek Vielen

PERS

"Weloverwogen en gebalanceerd, een volwassen voorstelling die een beroep doet op je brede ontwikkeling en je status als wereldburger"(*****Nederlands Dagblad)

"Virtuoze theatertekst over westerse decadentie en hoogmoed" (***Theaterkrant)

Voorstellingen