De Eersten

De Hollanders

Muzikale sciencefictionvoorstelling van De Hollanders en Spinvis

De Hollanders en Spinvis schrijven sciencefiction. Twee mannen en een vrouw brengen hun leven door in een volkomen van de buitenwereld afgesloten biosfeer. Geboren onder deze stolp zetten zij de missie voort die hun voorouders ooit zijn gestart: overleven in dit geïsoleerde systeem om zo de toekomst van de mens ook buiten Moeder Aarde te garanderen. Maar langzaam ontstaan er twijfels. Wat is de werkelijke aard van het experiment? En hoe lang moeten ze hier blijven? Want van de buitenwereld hebben ze al generaties lang niets meer vernomen…

De Hollanders is een theatercollectief dat een wisselwerking zoekt tussen toneel, actualiteit, muziek en literatuur. Ze bezien de wereld met een open blik en verwerken hun betrokkenheid tot vertellingen van deze tijd. Vol doem én utopie. Eerder werkten De Hollanders samen met o.a. Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en Arthur Japin.

Na afloop van De Eersten op wo 10 mei vragen de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur (15-21 jr) de acteurs het hemd van het lijf. Dit nagesprek is voor iedereen vrij toegankelijk.

concept: De Hollanders tekst: Spinvis regie: Joost van Hezik muziek: Spinvis, De Hollanders spel: Thomas Höppener, Imke Smit, David van Uuden decor- en lichtontwerp: Roelof Pothuis kostuums: Dorien de Jonge geluidsontwerp: Jannes Noorman dramaturgie: Aukje Verhoog regieassistentie: Jordi Kwakkel

pers

"Tot voor kort was Nederland geen sciencefictionland, maar ik zeg nu: ga naar het theater!" (Volkskrant ****)

"Ondanks de licht absurdistische ondertoon zijn de makers gelukkig niet in de valkuil van de gemakkelijke lach getrapt. Humor zit er wel degelijk in, maar wordt nergens uitgebuit. Dat is niet alleen een verdienste van de tekst, maar is ook te danken aan het prettige spel van Imke Smit, Thomas Höppener en David van Uuden." (Parool)

"Een rijke vertelling die existentiële vragen oproept. (...) Intelligent en geraffineerd geconstrueerd." (Theaterkrant)

Geen actuele speeltijden