Jeugd / Familie
6+

De Jokkebrokker

Maas theater en dans / Wat We Doen

Over goochelen met de waarheid

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?
De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

concept & regie: Floris van Delft tekst: Floris van Delft, Wolter Muller spel: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson decor: Laura de Jong kostuums: Nicky Nina de Jong licht: GVDO Lichtontwerpers geluid: Dries Bijlsma magisch advies: George Parker

Floris van Delft over De jokkebrokker“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”


pers

“Wat een feest! Jelka keek haar ogen uit en leefde net als alle andere kinderen in de zaal enorm mee met het spel. De goocheltrucs zijn bijzonder goed gedaan en zelfs vanaf rij 1 niet te ontcijferen. De show is dynamisch en hilarisch ook voor volwassen.” (Bloei)
Lees de hele blog hier >

“Kindervoorstelling over de noodzaak van magie met een uitstekende cast.”
(Volkskrant)

“In vliegende vaart ontpopt de voorstelling zich in het resterende deel als een klassiek sprookje. Waar Monsieur Fantastique blind gelooft in zijn eigen kunnen, is Vera op zoek naar de waarheid, terwijl de bazin dat allemaal niet uitmaakt, als het maar geld en macht oplevert. Al vanaf de eerste seconde maakt hij de kinderen medeplichtig door ze te laten doen alsof ze volwassenen zijn.” (Theaterkrant.nl)

“De voorstelling is leerzaam, heeft humor en zet je aan het denken over de definitie van liegen.” (I Love Theater)

 

De Leugenkeuken

Bereid je alvast voor op de voorstelling met deze serie van drie lessen Liegen Voor Kinderen.

Les 1 >
Les 2 >
Les 3 >

Geen actuele speeltijden