De Orde Chaos van 2018

De Orde van de Dag / Het Zuidelijk Toneel, Nieuw Utrechts Toneel

Zoektocht langs het (nep)nieuws van 2018

Theatermaker Greg Nottrot gaat in De Orde Chaos van 2018 op zoek naar dat wat waar is.

In een wereld waarin bijblijven met het nieuws een voltijdbaan is geworden, zoekt hij tussen de stapels alternatieve feiten, de overload aan nieuwsbeelden en de wirwar aan waarheden naar de werkelijke wereld.

In een donkere kamer ontwikkelt hij de miljoenen foto's van het voorbije jaar en vraagt zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is überhaupt echt in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl ook zoveel anderen feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden?  

Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil.

concept: Greg Nottrot spel: Greg Nottrot en Martijn Nieuwerf artistiek advies: Piet Menu

PERS

"Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek. -Theaterkrant, keuze van de criticus 

Piet Menu: “De Orde Chaos van 2018 reageert met passende snelheid en flexibiliteit op de weerbarstige wereld om ons heen.”

Lees hier het interview in het AD met Greg Nottrot over zijn reis naar Poetin's datsja. 

Geen actuele speeltijden